شخصیت کاریزماتیک چه ویژگیهایی دارد؟ ۴ راه برای کاریزماتیکتر شدن
از ویژگیهای افرادی که کاریزما دارند، این است که دیگران را به خود جذب میکنند. داشتن شخصیت کاریزماتیک به شما در بهبود تعامل با دیگران کمک میکند و رضایت شما از زندگی را افزایش میدهد. در این مطلب توضیح میدهیم شخصیت کاریزماتیک چیست و چگونه میتوان افرادی که کاریزما دارند را شناسایی کرد. همچنین نحوهی تبدیل شدن به یک شخصیت کاریزماتیک را بررسی کردیم.
شخصیت کاریزماتیک چیست؟
ابتدا پیش از هر چیزی، باید بدانید شخصیت کاریزماتیک چیست. داشتن شخصیت کاریزماتیک به معنای فهم تعادل بین اعتماد به نفس و تواضع است؛ همه از همراهی با چنین فردی لذت میبرند.
یکی از بهترین ویژگیهایی که باید داشت، کاریزما است. اگرچه ممکن است درک این ویژگی برای بسیاری از مردم آسان نباشد، برای کسانی که شخصیت کاریزماتیک را میفهمند، بسیار ارزشمند است. یافتن تعادلی که بهوضوح «تفاوت بین گستاخی و اعتمادبهنفس» را مشخص کند خیلی مهم است؛ و هر فردی برای خوب بودن دوست دارد این تعادل را داشته باشد.
نحوهی تشخیص یک شخصیت کاریزماتیک چیست؟
اکنون وقت آن است که نحوهی تشخیص یک شخصیت کاریزما را یاد بگیرید. وجود شخصیتهای موفق، خالی از هرگونه تکبر اما پر از عشق و مهربانی، چیزی است که دنیای امروز ما به آن نیاز دارد. ما به افراد بیشتری نیاز داریم که پر از کاریزمای واقعی باشند. اما این افراد چه کسانی هستند؟ چگونه شخصیتهای کاریزماتیک را بشناسیم؟
۱. اصالت
افراد دارای شخصیت کاریزماتیک در پس جذابیت اولیهی خود دارای اصالت هستند. ممکن است با فردی آشنا شوید که فوقالعاده جذاب و خونگرم باشد، اما اگر واقعاً شخصیت کاریزماتیک نداشته باشند، این جذابیت به خودپسندی تبدیل خواهد شد. با وجود اصالت، این جذابیت عمق دارد. یعنی فرد دارای نیت واقعی برای ارائهی بهترین خدمات خود به همنوعانش است.
۲. حضور فعال، از نشانههای شخصیت کاریزماتیک
حضور فعال فقط به معنای حضور فیزیکی در لحظهی حال نیست. وقتی شخصیت کاریزماتیک داشته باشید، میتوانید ۱۰۰٪ توجه خود را به شخص دیگری که در حال انتقال پیامی به شماست، بدهید.
اینگونه به قضیه فکر کنید: چیزی که میخواهید بگویید چقدر برای شما مهم است؟ حتما خیلی اهمیت دارد. بنابراین یکی از لازمههای شخصیت کاریزماتیک این است که بتوانیم تک تک کلمات را بشنویم و درک کنیم که همهی آن اطلاعات برای کسی که صحبت میکند یا به کمک نیاز دارد، مهم است.
۴. ارتباط چشمی مناسب
فردی با شخصیت کاریزماتیک سرشار از اعتمادبهنفس است، و این اعتمادبهنفس را میتواند از طریق ارتباط چشمی مناسب خود را نشان دهد. هنگامیکه در حین ارائهها یا زمانی که با شخص جدیدی ملاقات میکنید، اگر ارتباط چشمی مناسبی برقرار کنید، به او کمک میکنید بر روی صحبت شما تمرکز کند، و در نتیجه اطلاعات بیشتری را بفهمد و به خاطر بسپارد. البته نباید آنقدر زیاد شود که به فرد حس معذب بودن دست بدهد.
۴. مهارت گوش دادن
مهارت گوش دادن فعال یکی دیگر از ویژگیهای شخصیت کاریزماتیک است. بسیاری از اوقات در یک مکالمه، یک نفر در کانون توجه قرار میگیرد. اگرچه این کار شاید نسبتاً خودخواهانه باشد، بیشتر مردم متوجه نمیشوند که در حال جلب همهی توجهات به خود هستند. بیشتر مردم بهجای گوش دادن به صحبتهای طرف مقابل، دارند در ذهنشان کلمات بعدی خود را کنار هم میچینند تا پاسخ دهند.
اما لازمه شکل گیری یک مکالمهی خوب و سالم، ملاحظه و توجه کردن به هر آن چیزی است که هر طرف مکالمه میگوید. یعنی در طرفین گفتگو، توجه کامل وجود داشته باشد. افراد دارای شخصیت کاریزماتیک این کار را میکنند. آنها حقیقتا به آنچه شما میگویید گوش میدهند. بهعلاوه، دوستان ارزشمندی هستند و در تمام مکالمات حتی بیشتر از اینکه صحبت کنند، گوش میدهند.
۵. فروتنی از نشانههای شخصیت کاریزماتیک
فروتنی برای برخی از افراد سخت است، اما بهنظر میرسد برای افرادی که شخصیت کاریزماتیک دارند، خیلی راحت و آسان باشد. فروتنی میتواند شامل ازخودگذشتگی هم باشد وقتی که فرد بهترین خدمات خود را به دیگران ارائه میدهد یا حتی از نفع خود برای دیگران چشمپوشی میکند.
در واقع، کاریزماتیکترین شخصیتها، غرور خیلی کمی دارند یا اصلاً مغرور نیستند. هنگام ملاقات با افرادی که شخصیت کاریزماتیک دارند، فروتنی و تواضع بهراحتی قابلتشخیص است. میتوانید این صفت را در تلاش مداوم آنها برای کمک کردن به دیگران و همچنین توانایی شگفتانگیز آنها در پذیرش اشتباهشان ببینید.
۶. پختگی و بلوغ
فردی که کاریزما دارد بالغ است. او خِرد را بالاتر از خود دانش قرار میدهد. در حالی که بسیاری از ما دارای خرد و هوش هستیم، تعداد کمی از ما واقعاً توانایی بهکارگیری منطق و تجربهی زندگی را داریم.
بلوغ واقعی از طریق توانایی فرد دارای کاریزما در تصمیم گیری عاقلانه، پذیرفتن مسئولیت و تأثیرگذاری خوب بر دیگرانی که درصدد رشد و اصلاح خود هستند، مشخص میشود. آنها اغلب بهعنوان افرادی عاقلتر از سن فیزیکی خود شناخته میشوند.
۷. قدرت
برخی از شخصیتها مهربانی و خوشقلبی را از خود بروز میدهند، در حالی که فردی که کاریزما دارد، قدرت را نیز نشان میدهد. توجه داشته باشید قدرتی که از آن صحبت میشود، قدرت خودخواهانه نیست، بلکه بیشتر شبیه به داشتن نوعی نفوذ و تأثیر باورنکردنی بر کسانی است که در جایگاههای بالای اجتماعی هستند.
اما آیا افراد دارای شخصیت کاریزماتیک از این قدرت برای نفع شخصی خود استفاده میکنند؟ معمولاً نه، آنها عمدتاً بدون اینکه بدانند، دارای این قدرت هستند یا اصلا سعی در استفاده از آن را ندارند. این قدرت بیشتر شبیه چیزی است که صرفا در درون یک فرد قرار دارد و توسط دیگران مورد توجه قرار میگیرد.
بهکارگیری قدرت به نفع خود و تأثیرگذاری قدرتمند دو چیز کاملاً متفاوت است. قدرت واقعی از طریق کاریزما نشان داده میشود.
۸. خونگرمی یکی از نشانههای شخصیت کاریزماتیک
شخصیت کاریزماتیک، شخصیتی خونگرم و خوشبرخورد است. برخلاف سایر شخصیتها که در حضور آنها احساس اضطراب میکنید، فردی که کاریزما دارد باعث میشود احساس کنید مورد پذیرش قرار گرفتهاید و مهم و باهوش هستید. آنها هرگز با به رخ کشیدن دانش خود، دانش شما را کماهمیت جلوه نمیدهند؛ انگار او با آغوش باز به سمت شما میآید و از هرچه بخواهید بگویید استقبال میکند. این خونگرمی توسط کسانی که شخصت کاریزماتیک ندارند قابلکپیبرداری نیست چون یک ویژگی نادر است.
کارهایی که باید برای داشتن شخصیت کاریزماتیک انجام دهید
۱. بهتر گوش کنید
افرادی که شخصیت کاریزماتیک دارند در حین ارتباطگیری واقعا به صحبت شما گوش میدهند. اگر میخواهید بیشتر اینگونه باشید، باید تمرین کنید بیشتر گوش دهید و کمتر صحبت کنید. مطمئن باشید اصلا آسان نیست.
برخی از افراد مشکل زیادی با گوش دادن به حرفهای دیگران دارند و بدون اینکه متوجه باشند، مدام وسط حرف دیگران میپرند. آنها ممکن است بیش از حد در مورد زندگی و تجربیات خود هیجانزده باشند که اغلب هنگام گفتگو با دیگران گوی سبقت را از آنان بربایند. این واقعاً بد است، و همه باید تمرین کنیم شنوندهی بهتری باشیم.
۲. بیشتر دهنده باشید تا گیرنده
اگر میخواهید شخصیت کاریزماتیک داشته باشید، خودخواه نباشید. زمان بیشتری را صرف کمک کردن به دیگران، و زمان کمتری را صرف چیزهایی کنید که فکر میکنید باید آنها را به دست آورید. شاید بتوانید به یک مؤسسه خیریه کمک کنید یا برای همسایگانتان کارهایی انجام دهید.
با توجه به اینکه جامعهای که در آن زندگی میکنیم ممکن است این را به طور مداوم به ما القا کند که باید همهچیز را برای خودمان نگه داریم، برای به دست آوردن صفت ازخودگذشتگی به تمرین نیاز داریم. بخشندگی همچنین روش خوبی برای تقویت جنبههای کاریزماتیک شخصیت شماست.
۳. پذیرای تغییر باشید
تغییر آسان نیست، اما برای اینکه کاریزماتیک باشید، باید یاد بگیرید چگونه با اتفاقاتی که در اطرافتان میافتد، سازگار شوید. در ابتدا یاد بگیرید چگونه بهجای قضاوت درباره دیگران، نظرات آنها را بپذیرید. هر فرد یک شخص مستقل و سزاوار احترام است، حتی زمانی که شما با آنها موافق نباشید. تغییر یک فکر، تغییر محیط در صورت لزوم، و حتی تغییر در زندگی شخصی خود را بپذیرید. افراد قدرتمند میتوانند این کار را انجام دهند.
۴. سعی کنید مثبتاندیش باشید
نگرش مثبت یکی دیگر از ویژگیهای افرادیست که کاریزما دارند. اگرچه نمیتوان در هر لحظه از زندگی خود مثبتاندیش بود، تلاش برای داشتن نگرش مثبت، هر زمان که بتوانید و امکانپذیر باشد، خوب است. این نگرش باعث میشود احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید. وقتی ناامید میشوید باعث میشود حس کنید در دنیا امید وجود دارد. روی احساسات مثبت خود کار کنید تا ببینید این کار طرز فکر شما و دیگران را تغییر خواهد داد یا نه.
خلاصه
حرکت به سمت ساختن شخصیت کاریزماتیک برای هرفردی مفید است، زیرا تأثیرگذاری مثبت، خوب گوش دادن به دیگران و مهربان بودن هیچ ضرری ندارد. در واقع، این نوع رفتارهای شخصیت کاریزماتیک میتواند زندگی فرد را تا حد زیادی بهسمت بهتر شدن سوق دهد. میتوانید در مسیر تمرین برای تبدیل شدن به یک شخصیت کاریزماتیک خودتان را هم بهتر بشناسید.
معمولاً افراد دارای شخصیت کاریزماتیک ویژگیها و رفتارهای خاصی را از خود نشان میدهند که باعث جذب افراد بسیاری به آنها میشود. هرکسی می تواند با انجام تمرینات خاصی به این شخصیت برسد. در این مطلب توضیح دادیم شخصیت کاریزماتیک چیست و چگونه تشخیص داده میشود، همچنین کارهای لازم برای تبدیل شدن به یک شخصیت کاریزماتیک را ذکر کردیم. اگر سؤال یا نظری دربارهی این مطلب دارید، با ما در میان بگذارید.
منبع: learning-mind.com