رکورد وبینار مادر خلاق، پدر همدل
عوامل اثرگذار در خانواده بر خلاقیت کودکان
قطعا هر خانواده ای مایل است فرزند خود را به بهترین شکل تربیت کند.شیوه های فرزندپروری، تأثیر زیادی بر خلاقیت کودکان دارد و شامل روش های تربیتی است که والدین در تربیت فرزندشان به کار می برند.
معمولاً والدین سه روش را در تربیت فرزند خود به کار می گیرند:
یکی از روش ها، روش آسانگیرانه است. نکته جالب اینکه روش تربیتی آسانگیرانه به کاهش خلاقیت در کودکان منجر می شود؛ چراکه در این روش تربیتی، میزان تعامل و ارتباط صحیح والدین با کودک کمتر است و معمولاً کودکان با تلقی نادرست از آزادی، به حال خود رها می¬شوند.
در این روش، نظارت جدی و با برنامه بر تربیت کودکان، انجام نمی¬گیرد و کودکان از آزادی بیش از حد برخوردارند. براساس مطالعات، نه سخت¬گیری و نه آزادی زیاد، هیچیک موجب رشد خلاقیت نمی شوند. منظور از دادن آزادی به کودکان، آزادی توأم با نظارت، تعامل و ارتباط متقابل والدین و فرزندان است.
از طرف دیگر در روش¬های تربیتی مستبدانه که با آزادی کم و سخت¬گیری زیاد و دخالت بیش از حدوالدین همراه است، خلاقیت و پیشرفت تحصیلی کودکان، رشدی منفی داشته است. همچنین در محیط¬های خانوادگی شاد و بانشاط که تعامل والدین با یکدیگر و کودک ازنسبت مساوی برخوردار است نیز روند رشد و پرورش خلاقیت کودکان، صعودی است.
در مقابل، شیوه¬ها و روش¬های تربیتی که بر مبنای اقتدار، پذیرش و تعامل مبتنی سازگاری بین کودک و والدین بوده است،سبب رشد خلاقیت در کودکان شده است.
دیدگاهتان را بنویسید